WENKBRAUW BEHANDELINGEN

Zo dadelijk geef ik u uitleg over de verschillende technieken die er zijn om de wenkbrauwen te voorzien van Permanent make-up. Voordat u begint met lezen is er echter een belangrijk onderwerp waar de consument normaliter niet voor wordt gewaarschuwd. Ik vind het belangrijk u hiervan op de hoogte te stellen, zodat u dit kunt meenemen in uw overweging om Permanent make-up wenkbrauwen te laten zetten.
Over het zetten van de eyeliners kan ik korter zijn:
het vervaagt in de loop der jaren wel; echter, ze gaan nooit meer helemaal weg.

Alle technieken voor het zetten van de wenkbrauwen hebben te maken met een proces waarbij kleur vervaagt. Hoe lichter het pigment, hoe sneller deze vervaagt. De houdbaarheid van de kleur in de huid heeft tevens te maken met de gezondheid van de klant en de leeftijd van de huid. Hoe jonger en gezonder de klant is, hoe sneller een pigment verdwijnt door de gezonde en snelle celdeling van de huid. Echter, er bestaat een kans dat het pigment nooit meer helemaal uit de huid verdwijnt. Een permanent make-up pigment wordt net als een tatoeage met een naald in de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat er een wondje. Dit wondje kan littekenweefsel tot gevolg hebben.

Ieder pigment heeft een basiskleur. Warm bruin heeft een basis van oranje/geel. Ook zijn er pigmenten die grauw van kleur worden. Is er tijdens de behandeling veel bloed ontstaan, dan kan een pigment tevens grauw uitpakken. Wanneer een pigment vervaagt, komt deze basiskleur in beeld. Regelmatig bijwerken is hiervoor de oplossing. Wilt u de permanent make-up niet meer bijwerken, dan dient u rekening te houden met de basiskleur van het pigment. Deze zal namelijk langere tijd in de huid aanwezig blijven of wellicht nooit meer helemaal verdwijnen.

Permanent make-up is een prachtige oplossing voor vele wenkbrauwwensen. Echter, ik vind het zeer belangrijk dat de consument een weloverwogen beslissing maakt en daarbij goed op de hoogte is van de
voor- en nadelen.


Een FineLine tattoo is een tatoeage die gezet wordt met een 1-punt naald.
In plaats van een grote en/of ingekleurde tatoeage houd je het met een FineLine tattoo of tiny tattoo minimalistisch. Daar waar PMU is ter versterking van je gezichtscontouren is een FineLine tattoo een sieraad op het lichaam

Een recover oftewel een herstelbehandeling van oude of foutieve permanent make-up.

Het is een van mijn specialisaties om deze permanent make-up weer te corrigeren naar een fatsoenlijk paar wenkbrauwen.

Hairstrokes 3D

22-05-2021

Wat is de 3D Hairstrokes (microblade) techniek?
Hairstrokes zijn ultrafijne krasjes die in de natuurlijke haargroeirichting worden aangebracht. Het resultaat geeft een 3D effect van de natuurlijke wenkbrauwen.
Voor wie is het geschikt?
Alleen een dikkere huid met sterk bindweefsel is geschikt voor deze techniek.
Met betrekking tot de haarkleur wordt...

Wat is de Dot-Art behandelmethode?
Microscopische kleine puntjes welke samen een schaduw vormen.
Het effect heeft heel veel weg van het super zacht aanbrengen van een wenkbrauwpotloodje.

Wat is de invultechniek?
De invultechniek is een van de eerste technieken in de wereld van Permanent make-up.
Toch is het niet meer helemaal vergelijkbaar met vroeger, want de pigmenten zijn sterk verbeterd waardoor deze techniek nog steeds mooi is om te zien. De wenkbrauwen worden in zijn totaliteit ingekleurd waardoor er een steviger effect...

Vervaag proces

Voor de hairstroke 3D - invul - schaduwtechnieken worden speciale pigmenten gebruikt die met 2 tot 10 jaar uit de huid vervaagd zullen zijn.

Hoe lichter de kleur, hoe eerder deze vervaagd zal lijken en hoe donkerder, hoe langer dit proces zal duren.
Ook is de leeftijd afhankelijk van het vervaagproces. Hoe jonger de leeftijd hoe sneller de celdeling van de huid is en des te eerder het pigment zal vervagen.
Wanneer u uw permanent make-up mooi wilt houden, raad ik u aan deze elk 10 maanden tot 1 1/2 jaar op te frissen met een bijwerkbehandeling. De prijs van deze behandeling kunt u vinden in de prijslijst. Bijwerken is alleen mogelijk wanneer de 1e behandeling ook door mij gezet is.

Kleur en resultaat,
Wanneer uw wenkbrauwen tijdens de behandeling veel bloeden heeft u grote kans op een ander kleurresultaat dan dat uw wens is. De kleur kan met het bloeden naar buiten spoelen maar het kan ook zo zijn dat het bloed de kleur van het pigment 'grauw grijs' laat kleuren. Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een GGD-formulier welke naar waarheid ingevuld dient te worden. Aan de hand van dit formulier kan ik als pigmentiste mijn kleurpigmenten kiezen en de beste techniek voor uw huid met u bespreken.
Het niet naar waarheid invullen van de vragenlijst kan gevolgen hebben op het resultaat en de uiteindelijke kleur van het pigment. Leest u ook de voor- en nazorginformatie goed door alvorens u aan de behandeling begint. (Op beide foto's ziet u de wenkbrauw voor de behandeling en het genezen resultaat)