Hairstrokes 3D

22-05-2021

Hairstrokes 3D (microblading)

Wat is de 3D Hairstrokes (microblade) techniek?
Hairstrokes zijn ultrafijne krasjes die in de natuurlijke haargroeirichting worden aangebracht. Het resultaat geeft een 3D effect van de natuurlijke wenkbrauwen.
Voor wie is het geschikt?
Alleen een dikkere huid met sterk bindweefsel is geschikt voor deze techniek.
Met betrekking tot de haarkleur wordt het afgeraden om deze techniek op blonde tot askleurige types toe te passen. Het resultaat is nihil na de genezing. Daarnaast kunnen askleurige strokes zeer grauw uitslaan. Bij lichtbruin haar tot zeer donker haar is deze techniek mooi om te zien.

Hoe lang blijft de 3d Hairstrokes (microblade) techniek zitten?
De scherpte van de krasjes zijn gemiddeld 10 maanden tot 1 ½ jaar te zien.
Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Bij de genezing van de Hairstrokes bestaat er sneller een kans op schade waardoor er soms een 2e bijwerkbehandeling nodig is. Na een goed genezingsproces is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 1 1/2 jaar. De houdbaarheid van de kleur is tevens afhankelijk van de kleurintentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling.

Wat moet ik verder nog weten?
Doordat deze techniek bestaat uit vele losse krasjes is de kans op pigmentschade tijdens de genezing groter dan bij alle andere permanent make-up technieken. Na enkele bijwerk behandelingen is er een grote kans dat het eens zo scherpe resultaat niet meer is wat het ooit was. Doordat de Hairstrokes in de huid uit elkaar gedrukt kunnen gaan worden door het collageenvocht, kan het effect uiteindelijk meer gaan lijken op de Powderbrow techniek.