Ombré / Powder Brow / Feather Brow

22-05-2021

Ombré / Powder / Feather Brow?

Wat is de Ombré 
Deze techniek heeft een stevigere aanzet op de staart van de wenkbrauw en een zacht verloop naar het neusbeen toe. Hierdoor krijg je een zeer mooi en natuurlijk verloop in de wenkbrauw.
Deze techniek is zeer geschikt voor de jongere en stevige huid. Ook is het effect heel mooi in een bestaande wenkbrauw! Zo maak je de wenkbrauw voller en eventuele epileerschade of littekentjes zijn niet meer te zien.  


Powder Brow
Bij de Powder Brow is het geheel transparant.
Hoe meer je naar het neusbeen toe gaat hoe zachter het verloop van de wenkbrauw is.
Het is met het zetten van Powder Brows belangrijk dat je door het pigment heen de huid kunt blijven zien. Het effect het het meeste weg van het zacht tekenen met een potloodje en het vervolgens iets uitvagen.


Feather Brow
Het is ook mogelijk om de wenbrauw verticaal te schaduwen, dan krijg je een Feather effect.
Een steviger contour aan de onderkant en een zacht verloop naar de bovenkant. 

Wat moet ik verder nog weten?

Het woord Ombré betekent in het Italiaans 'schaduw'. In het Engels betekent dezelfde techniek 'Powder Brow' techniek. In het Nederlands hebben we echter wel een verschil tussen beide technieken. Het verschil tussen de Ombré- en Powder Brow techniek is dat de Ombré iets donkerder wordt aangebracht met een duidelijke kleurverloop van de staart naar het neusbeen. De Powder Brow heeft een zachtere terugloop van de staart naar het neusbeen. Verder is deze behandeling identiek en wordt het aangebracht met een schaduwnaald. De Ombré / PowderBrow wordt afgeraden wanneer de huid te gevoelig is en haar elasticiteit verliest. Kies in dat geval voor de Dot-Art techniek.