Invultechniek

22-05-2021

Invultechniek

Wat is de invultechniek?
De invultechniek is een van de eerste technieken in de wereld van Permanent make-up.
Toch is het niet meer helemaal vergelijkbaar met vroeger, want de pigmenten zijn sterk verbeterd waardoor deze techniek nog steeds mooi is om te zien. De wenkbrauwen worden in zijn totaliteit ingekleurd waardoor er een steviger effect ontstaat. Voor diegene die de wenkbrauwen stevig tekenen is deze techniek perfect!

Voor wie is het geschikt?
Deze techniek is in principe voor ieder huid type geschikt.
De naaldkeuze kan worden aangepast naar de elasticiteit van de huid waardoor je met deze techniek alles aankunt.
Ook wordt deze techniek regelmatig gebruikt bij een recoverbehandeling. Dit wil zeggen: een Permanent make-up behandeling aanpassen wanneer dit elders verkeerd is aangebracht. Regelmatig zie ik blauw gekleurde wenkbrauwen en sterk rood gekleurde wenkbrauwen voorbij komen. Wanneer het pigment in dit geval zeer sterk aanwezig is in de huid, kan deze techniek de oplossing bieden om het er nog oogbaar uit te laten zien. Deze techniek heeft echter nooit mijn 1e keuze wanneer ik een nieuwe klant in mijn stoel heb. Ik raad in dit geval de Ombré techniek aan. Mocht die techniek niet bevallen is het tijdens de bijwerkbehandeling mogelijk over te stappen op de invultechniek.

Wat moet ik verder nog weten?
De invultechniek is de sterkste techniek.
Wanneer je deze techniek heb laten zetten, is er geen stap terug. Alleen wanneer iemand een weloverwogen reden tot besluit heeft, raad ik deze techniek aan. Ik begin liever 1 stap lichter. De Ombré techniek is de voorganger van de invultechniek. Mocht dit na de genezing niet naar wens zijn dan is de overstap naar invul geen probleem. Deze techniek blijft gemiddeld 1 tot 2 jaar duidelijk zichtbaar.