LIP BEHANDELINGEN

Bij de lip blush behandeling wordt er een techniek gebruikt waarbij de kleur van buiten naar binnen steeds lichter wordt. Het pigment lijkt als het ware uitgeveegd. Je lippen lijken door het diepteverschil voller, zonder dat het opgespoten lijkt. Deze techniek oogt in de meeste gevallen natuurlijk. Een lip blush behandeling zorgt ervoor dat de...

Behandeling

U dient de lippen 2 uur voorafgaand aan de behandeling thuis in te smeren met een verdovende crème welke u op recept aanvraagt bij uw huisarts. Neem deze crème ook mee naar de praktijk.

Nabehandeling
Je hebt bij de permanent make-up lippigmentatie eigenlijk altijd een nabehandeling nodig.
De lippen worden donkerder gepigmenteerd dan de wens is, omdat de mond geen huid is maar spierweefsel en deze geneest anders dan bij de wenkbrauwen of eyeliner. Gemiddeld 60% van het pigment wordt afgestoten tijdens het genezen.
Als een liptatoeage niet goed geneest, kan deze littekens veroorzaken. Allergische reacties en infecties na het tatoeëren kunnen ook uw risico op het ontwikkelen van littekenweefsel ter plaatse vergroten.

Verkleuren
Je permanente lipkleurtje verbleekt sneller dan je wenkbrauwen, omdat je je lippen vaak gebruikt tijdens het eten en drinken. Daarom is het advies om je lippen jaarlijks bij te werken. Wanneer je niks doet, zal het na 2 of 3 jaar verdwenen zijn. Dit is mede afhankelijk van de soort behandeling, de gekozen kleur en de levensstijlfactoren.

Wanneer geen permanente lipbehandeling?
Neem geen permanente lipbehandeling wanneer je vatbaar bent voor een koortslip. De kans is aanwezig dat je er weer eentje krijgt na de behandeling. De weerstand bij je lippen wordt tijdelijk lager doordat er een wondje wordt gemaakt in de huid.
Mocht je het per se willen, dan is het verstandig om bij je huisarts een speciale kuur te vragen. Echter is de behandeling op eigen risico. Daarnaast bestaat de kans dat een koortslip het pigment van de lip-tint naar buiten werkt waardoor deze niet egaal geneest.

Een lipbehandeling wordt alleen gereserveerd in de praktijk. Voorafgaand aan een behandeling is een consult afspraak verplicht. Tijdens dit consult is het van belang om de GGD vragenlijst ingevuld mee te nemen. Aan de hand van deze lijst en uw wensen wordt er besproken wat voor u de mogelijkheden zijn. Mocht u er toch nog even over na willen denken? Geen probleem.
Zie het invullen van de GGD lijst niet als een verplichting tot het reserveren van een afspraak. Het is uit voorzorg om u het juiste advies te kunnen geven over de behandeling.

In de praktijk worden de lippen uitgemeten. "Net als je wenkbrauwen, zijn ook je lippen niet symmetrisch. Daarnaast kunnen er door kleine wondjes in het verleden op bepaalde plekken pigment weggevallen zijn. Na het tekenen wordt de lipkleur gekozen, zodat je kunt zien of het is wat je wilt." Buiten de bestaande lip contour wordt niet gepigmenteerd.