VOORZORG INFORMATIE

Voorafgaand aan een behandeling vraag ik u deze informatie zorgvuldig door te lezen zodat u goed voorbereid op uw afspraak verschijnt. Een goed begin is het halve werk.


Voorzorg informatie,
Als u Permanent make-up wilt laten zetten dan is het belangrijk dat u vooraf deze informatie leest.
Voorafgaand aan de behandeling vraag ik u het AVG / GGD formulier uit te printen en in te vullen.
Deze lijst met vragen is opgesteld door het GGD en dient in elke goedgekeurde PMU studio door de klant ingeleverd te worden voorafgaand aan de behandeling. Het GGD is een instelling welke zicht richt op hygiënisch werken. Er wordt niet gekeken naar de kwaliteit van werken.
Meer info: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

We nemen geen risico, Daarom wordt er bij zwangerschap - chemo - griep afgeraden om PMU te laten zetten. Uiteraard mag het daarvoor en daarna wel gewoon gezet worden! Ook wanneer er in de GGD lijst vragen met 'Ja' beantwoord worden vraag ik u hierover contact met mij op te nemen.

Voorafgaand aan de behandeling,

Kleurt u thuis de wenkbrauwen / eyeliner / lippen zoals u dit gewend bent of zoals u dit wenst te krijgen met permanent make-up. Zorgt u ervoor dat de wimpers mascara vrij zijn.
Gebruik geen long-lasting producten op de wenkbrauwen / eyeliner / lippen. Wimpers en wenkbrauwen mogen tot 3 dagen voor de behandeling bij uw schoonheidsspecialiste nog geverfd worden. Epileren van de wenkbrauwen mag ook, modeleren van de wenkbrauwen wordt in mijn praktijk voor u gedaan. Schubt u de wenkbrauwen en lippen 24 uur voor de behandeling zodat de meeste oude huidcellen verwijderd zijn en de huid extra toegankelijk is voor het pigment. Hydrateer de huid na het scrubben zodat deze soepel blijft.
U mag 24uur voor de behandeling geen alcohol - aspirine - Ibuprofen óf andere bloed verdunnende middelen gebruiken. Paracetamol is wel toegestaan. Drinkt u ook niet te veel koffie of groene thee. Max. 1 kopje op de dag van de behandeling.

Verdoving,
Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met een verzachtende vloeistof welke over de huid wordt gesmeerd tijdens de behandeling. Het voor verdoven van wenkbrauwen mag maar is niet perse nodig. Van alle technieken die er op de wenkbrauwen worden toegepast is de hairstroke techniek het gevoeligste. De andere technieken zijn nagenoeg pijnloos. Het voor verdoven van de eyeliner en lippen is echt een aanrader, zonder verdoving is de behandeling te gevoelig. Dit raad ik af.
Helaas mogen wij dit product zelf niet in de praktijk op voorraad hebben.
U kunt bij uw huisarts, op recept Emla of Lidocaïne bestellen.
Deze producten worden alleen voorgeschreven door een huisarts!
Soms worden ze vergoed en soms moet u deze zelf betalen.
Ook kunt u deze producten online bestellen. Het product dient 2 uur voor de behandeling aangebracht te worden en vervolgens 30 minuten voor de behandeling nogmaals. Lees voor gebruik de bijsluiter. Ook kunt u 2 uur voor de behandeling uit voorzorg 2 paracetamol tabletjes innemen.

Onze pigmenten zijn PPD vrij.
PPD komt veel voor in wimper / haarverf en kan zorgen voor een allergische reactie.


Na de behandeling,

Gebruik na de behandeling geen chemische peeling producten gedurende 6 maanden na de pigmentatie.
Geen crèmes met fruitzuren of vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.
Maak tijdens de genezing geen gebruik van reinigingsmiddelen. Om ontstekingen te voorkomen dient u de week van de genezing de huid niet bloot te stellen aan vuil. Ook zijn er enkele klusjes in huis die u in dat geval beter even kunt vermijden. Denk bijvoorbeeld aan het klussen in huis, schuren van hout of het afstoffen boven het gezichtsveld.

Kunt u PMU in de zomer laten zetten?

Het is geen probleem om PMU in de zomer te laten zetten. Wel is het belangrijk om u vooraf te realiseren dat de PMU na het zetten 4 weken niet in de volle zon mag.
D.w.z. dat het direct blootstellen van de PMU aan de zon sterk word afgeraden. Het is echter geen probleem om na het zetten van uw PMU heerlijk te wandelen, tuinieren of fietsen in de zon. Wanneer de korstjes van de wenkbrauwen en lippen af zijn kunt u deze insmeren met zonnebrand crème factor 50. Om de ogen te beschermen kunt u een zonnebril dragen. De weerstand is tijdens de zomerdagen vaak hoger, waardoor een behandeling sneller geneest en vaak ook snel verloopt. Dit kan tijdens de wintermaanden contra zijn wanneer de weerstand lager is. Beide periodes hebben dus voor en nadelen. 

Belangrijk,
Het klink misschien raar maar tranen (eyeliner) - water - zweten (door bijv. sporten, de overgang, warm weer) geeft de meeste kans op schade aan het pigment. Krabben / pulken aan de korstjes en veel bloeden tijdens de behandeling kunnen eveneens spelbrekers zijn voor het uiteindelijk resultaat van uw permanent make-up.
Hoe verleidelijk of dat het ook is, maar blijf zoveel mogelijk van de permanent make-up af!
Alleen met schone handen mag u de wenkbrauwen en lippen invetten. Laat ook andere niet aan uw permanent make-up zitten wanneer ze u van dichtbij willen bekijken.

Laat bij elke PMU discipline het gebruik van cosmetica producten, huidverzorgingsproducten achter wegen tot de korstjes na 7 tot 10 dagen volledig zijn verdwenen.

Kleur en resultaat,
Direct na de behandeling zal de kleur donkerder overkomen en lijkt het alsof de permanent make-up dik op uw gezicht geschilderd is. Ook is de huid gezwollen. Schrik hier niet van, de kleur van de permanent make-up wordt gemiddeld 50% lichter van kleur na het genezingsproces.
Na ongeveer 3 dagen zal de zwelling verdwenen zijn. Vanaf de derde dag zullen er pigmentkorstjes ontstaan. Deze mag u er niet afkrabben, doet u dit toch dan kunnen er ontstekingen ontstaan of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen. Raadpleeg een arts bij ontstekingen of extreme zwellingen. De pigmentkorstjes zullen vanzelf loslaten als de huid eronder begint te genezen. Na 5-7 dagen is er soms bijna niets meer te zien van de permanent make-up. Dit is een normale reactie. Na 3-6 weken zal de kleur ineens weer tevoorschijn komen. Het totale genezingsproces duurt gemiddeld 10 weken. Indien nodig kan de permanent make-up na 12 weken bijgewerkt worden. Het bijwerken zit niet bij de zet prijs inbegrepen omdat dit niet altijd nodig is! Het eerder bijwerken van de huid kan littekenweefsel tot gevolg hebben.

Wenkbrauwen,
Om de wenkbrauwen goed te verzorgen krijgt u een crème mee naar huis welke na 2 dagen slechts 1x per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan gebruikt mag worden. Deze dient u 4 weken zeer dun aan te brengen op de huid van uw wenkbrauw. Krijgt u jeuk / rode bultjes van de crème? Stop dan direct met het gebruik en laat de wenkbrauwen vet vrij genezen. Laat de huid niet met water in contact komen. U mag 1 maand na de behandeling de wenkbrauwharen weer verven. Gedurende de periode van de korstjes mag je niet epileren / harsen.

Eyeliner,

Het gebruik van lenzen(vloeistof) en oogdruppels worden tijdens het genezingsproces van de eyeliner afgeraden! Draag deze periode indien nodig een bril. De eyeliner mag niet ingesmeerd worden tijdens het genezingsproces. De zwelling van de ogen kan enkele dagen aanhouden. Maak de binnen ooghoekjes geregeld schoon met een vochtig wattenstaafje en probeer het contact met de eyeliner te vermijden. Laat de huid niet met water in contact komen.
Tot 2 weken voorafgaand aan de behandeling GEEN wimper groeivloeistof gebruiken.
De bestanddelen in de vloeistof zijn gelijk aan de oogmedicatie tegen glaucoom vorming.
In dit geval moet er vooraf gemeld worden dat u oogdruppels gebruikt.
Ook kunstwimpers mogen niet aanwezig zijn tijdens de behandeling.
Verven van de wimpers, het gebruik van wimper groei vloeistof / kunstwimpers mag 1 maand na de behandeling weer gebruikt worden.

Nazorg Lippen,

Breng minstens 7 dagen lang en 3 keer per dag de crème aan welke u van mij mee krijgt. Ter voorkoming van herpes dient u 7 dagen voor en tot 3 dagen na de behandeling medicatie tegen een koortslip te gebruiken. Voor het douchen vaseline aanbrengen op de lippen.
Vermijd zoveel mogelijk het contact met water. Gebruik 3 dagen geen tandpasta maar kauwgum tijdens de genezing. Nuttig gedurende het geneesproces geen pittig eten en heet drinken!

Drink de eerste 3 dagen na de pigmentatie met een plastic rietje. Wanneer u een lip behandeling ondergaat wordt u met klem geadviseerd om minimaal 3 dagen niet te roken. Het filter van de sigaret is van papier, deze blijft plakken aan de crème op de mond, dit kan de korstjes los trekken.

Botox / fillers:

Gebruik tot 3 maanden voor de behandeling GEEN botox waarbij een duidelijke wenkbrauwlift ontstaat.
Dit mag 1 maand na de behandeling wel.

Heeft u nog vragen, neemt u gerust contact met mij op.