NAZORG INFORMATIE

Om het geneesproces zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u deze informatie zorgvuldig opvolgt. Het onjuist opvolgen van deze informatie kan leiden tot pigmentschade.


Wenkbrauwen: Invultechniek, geneesproces 10 dagen.

Lippen: Lip blush, geneesproces 10 dagen.

Eyeliner: Vintage; geneesproces 7 dagen.

Eyeliner,
Het gebruik van lenzen(vloeistof) en oogdruppels worden tijdens het genezingsproces van de eyeliner afgeraden! Draag deze periode indien nodig een bril. De eyeliner mag niet ingesmeerd worden tijdens het genezingsproces. De zwelling van de ogen kan enkele dagen aanhouden. Maak de binnen ooghoekjes geregeld schoon met een vochtig wattenstaafje en probeer het contact met de eyeliner te vermijden. Laat de huid niet met water in contact komen.

U mag 1 maand na de behandeling de wimpers verven / kunstwimpers laten plaatsen / wimper groei vloeistof gebruiken.

Nazorg Lippen,
Breng minstens 7 dagen lang en 3 keer per dag de crème aan welke u van mij mee krijgt. Ter voorkoming van herpes dient u 7 dagen voor en tot 3 dagen na de behandeling medicatie tegen een koortslip te gebruiken. Voor het douchen vaseline aanbrengen op de lippen.
Vermijd zoveel mogelijk het contact met water. Gebruik 3 dagen geen tandpasta maar kauwgum tijdens de genezing. Nuttig de eerste week geen pittig eten en heet drinken!

Drink de eerste 3 dagen na de pigmentatie met een plastic rietje. Wanneer u een lip behandeling ondergaat wordt u met klem geadviseerd om minimaal 3 dagen niet te roken. Het filter van de sigaret is van papier, deze blijft plakken aan de crème op de mond, dit kan de korstjes los trekken.

Botox / Fillers
1 maand na de behandeling kunt u weer Botox / Fillers laten rond de pigmentatie.
Heeft u nog vragen, neemt u gerust contact met mij op.

Nazorg informatie permanent make-up,
Om uw permanent make-up wenkbrauwen / eyeliners / lippen zo mooi mogelijk te laten genezen geef ik u deze nazorginformatie. Het advies is om deze informatie zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.
Het niet correct opvolgen van deze informatie kan leiden tot een ongewenst resultaat van de permanent make-up.

Reserveren van uw bijwerk afspraak,

De agenda geeft iedere 1e van de maand 1 volledige nieuwe maand weer om in te boeken.

Voorbeeld: 1 december komt de maand van 1 januari open en vol=vol. Enzovoort.

Dagen welke ik afwezig ben worden direct aangegeven in het grijs als 'niet te reserveren', evenals vakanties.

Helaas zie ik nog te vaak dat klanten te snel terug komen om hun PMU te laten bijwerken omdat het 'binnen het bijwerk tarief' valt. Goed = Goed. Te snel bijwerken geeft een donkerder effect. Wanneer je Powder Brows heb gaat dit zachte effect verloren wanneer er te snel wordt bijgewerkt. Of je nou 1x in de 2 jaar komt, of na 3 jaar de volledige PMU laat opfrissen maakt m.b.t de kosten niet uit. Of je nou ieder jaar € 100 betaald of na 3 jaar € 300 de kosten zijn gelijk. Alleen het resultaat is vaak mooier voor de wenkbrauwen. Ook de lippigmentatie wordt donkerder wanneer je vaak bijwerkt. Voor de eyeliner maakt dit niet uit, zwart is zwart, de Shading zal wel al meer gesloten raken, werk deze ook niet te snel bij.

Pigment informatie,

De pigmenten die tijdens uw 1e afspraak worden gezet noemen we 'de basis laag', oftewel de 'grondverf' waar
in de toekomst nog regelmatig een nieuwe pigment laag overheen zal worden gezet. Om de permanent make-up mooi te houden wordt er geadviseerd om de 'basis laag' indien nodig bij te werken. Vanaf 10 weken na de behandeling is dit pas mogelijk. Het eerder bijwerken van de permanent make-up kan littekenweefsel veroorzaken. Geeft u de permanent make-up een extra kleuren boost met een bijwerk behandeling? Dan zal het pigment steviger, donkerder maar ook langer in uw huid aanwezig blijven.

Bijwerken zit niet bij de prijs inbegrepen! Met als reden dat er van elke 10 klanten gemiddeld 4 personen geen bijwerk behandeling nodig hebben omdat hun al na 1 behandeling het gewenste resultaat hebben bereikt.
Het zou niet eerlijk zijn om deze klanten hun bijwerkbehandeling te laten betalen wanneer dit overbodig is.
Goed is goed. Een 2e behandeling pakt altijd donkerder uit! Houdt u hier voor rekening mee of u dat nodig vindt. Ook kan er tijdens de genezing schade ontstaan. Deze schade ontstaat meestal wanneer de korstjes los beginnen te laten. Een korstje wat per ongeluk te vroeg loslaat neemt pigmenten mee uit de huid. Ook dit is een reden tot bijwerken. We zien in de praktijk de 'slaap schade' het meest terug. De kant waar de klant op slaapt geneest vaak lichter of met kale plekjes in het pigment. Dit valt niet te voorkomen.

Bij de eyeliners is het vaak zo dat de onderkant van het oog lichter geneest dan de bovenkant. Dit komt door het continue traanvocht wat onze ogen nodig hebben om niet te droog aan te voelen. Hier kun je niets aan doen!

Belangrijk om te weten: Onze pigmenten zijn PPD vrij.

Kleur en resultaat,
Direct na de behandeling zal de kleur donkerder overkomen en lijkt het alsof de permanent make-up dik op uw gezicht geschilderd is. Ook is de huid gezwollen. Schrik hier niet van, de kleur van de permanent make-up wordt gemiddeld 50% lichter van kleur na het genezingsproces.
Na ongeveer 3 dagen zal de zwelling verdwenen zijn. Vanaf de derde dag zullen er pigmentkorstjes ontstaan. Deze mag u er niet afkrabben, doet u dit toch dan kunnen er ontstekingen ontstaan of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen. Raadpleeg een arts bij ontstekingen of extreme zwellingen. De pigmentkorstjes zullen vanzelf loslaten als de huid eronder begint te genezen. Na 5-7 dagen is er soms bijna niets meer te zien van de permanent make-up. Dit is een normale reactie. Na 3-6 weken zal de kleur ineens weer tevoorschijn komen. Het totale genezingsproces duurt gemiddeld 10 weken. Indien nodig kan de permanent make-up na 10 weken bijgewerkt worden. Het bijwerken zit niet bij de zet prijs inbegrepen omdat dit niet altijd nodig is! Het eerder bijwerken van de huid kan littekenweefsel tot gevolg hebben. Werk NOOIT vaker dan max. 3x per jaar de pigmentatie bij.

Na de behandeling,
Gebruik na de behandeling geen chemische peeling producten gedurende 6 maanden na de pigmentatie. Geen crèmes met fruitzuren of vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.
Maak tijdens de genezing geen gebruik van reinigingsmiddelen. Om ontstekingen te voorkomen dient u de week van de genezing de huid niet bloot te stellen aan vuil. Ook zijn er enkele klusjes in huis die u in dat geval beter even kunt vermijden. Denk bijvoorbeeld aan het klussen in huis, schuren van hout of het afstoffen boven het gezichtsveld.

Belangrijk,
Het klink misschien raar maar tranen (eyeliner) - water - zweten (door bijv. sporten, de overgang, warm weer) geeft de meeste kans op schade aan het pigment. Krabben / pulken aan de korstjes en veel bloeden tijdens de behandeling kunnen eveneens spelbrekers zijn voor het uiteindelijk resultaat van uw permanent make-up. Hoe verleidelijk of dat het ook is, maar blijf zoveel mogelijk van de permanent make-up af!
Alleen met schone handen mag u de wenkbrauwen en lippen invetten. Laat ook andere niet aan uw permanent make-up zitten wanneer ze u van dichtbij willen bekijken.

Laat bij elke PMU discipline het gebruik van cosmetica producten, huidverzorgingsproducten achter wegen tot de korstjes na 7 tot 10 dagen volledig zijn verdwenen.

Wenkbrauwen,
Om de wenkbrauwen goed te verzorgen krijgt u een crème mee naar huis welke na 3 dagen slechts 1x per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan gebruikt mag worden. Deze dient u 4 weken zeer dun (ter grote van een rijstkorrel voor 2 wenkbrauwen) aan te brengen op de huid van uw wenkbrauw. Krijgt u jeuk / rode bultjes van de crème? Stop dan direct met het gebruik en laat de wenkbrauwen vet vrij genezen. Laat de huid niet met water in contact komen.
Wrijf de crème warm op schone vingertoppen en taponeer deze zacht op de pigmentatie. Niet wrijven.